·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

LES INTELLIGÈNCIES MÚLTIPLES

02-06-2021

Saps què són les intel·ligències múltiples? Amb el temps el concepte tradicional d'intel·ligència ha canviat. És per això que actualment podem definir fins a nou intel·ligències: intrapersonal, interpersonal, naturalista, musical, espaciovisual, cinesicocorporal, lingüística, logicomatemàtica i existencial. Totes elles es relacionen. De fet, en néixer disposem de totes les intel·ligències, però amb el pas dels anys, el més habitual és que sols en desenvolupem tres o quatre. 

Partint de la premissa que es pot aprendre un mateix coneixement des de cadascuna de les intel·ligències, a l'Escola Mare de Déu del Roser treballem aquest vessant en totes les nostres àrees. La voluntat és la d'oferir un ensenyament de qualitat adequat per cada alumne, i poder-lo acompanyar i orientar d'una millor manera al llarg de tot el procés educatiu. Aquesta educació global, també val a dir que, a més de facilitar l'aprenentatge, també ajuda a reforçar aquelles competències que el nen/nena ja té més desenvolupades. 

Tradicionalment sempre s'havien valorat més les intel·ligències logicomatemàtica i lingüística, però actualment es pot afirmar que hi ha diferents formes d'entendre i representar el món, intel·ligències múltiples, totes elles molt importants en el desenvolupament dels infants. I és que cadascuna d'elles permet obtenir noves i millors habilitats i descobrir capacitats i talents innats que poden no veure's a simple vista. Per això a l'Escola Mare de Déu del Roser li donem valor a totes elles i les apliquem dia a dia per oferir una educació més completa als nostres alumnes. 

Des del Roser considerem que tots els infants i alumnes són intel·ligents. Ja des dels seus inicis d'estudiants, en edats primerenques focalitzem la descoberta de les diferents habilitats, destreses, aptituds i actituds que seran rellevants pel treball de les Intel·ligències múltiples. Gardner i Kim Peek ens il·lustren amb detalls que constatem a l'escola. De fet tots som intel·ligents, però no tots som iguals. Hi ha 9 intel·ligències que cal redescobrir i reorientar. Ens agrada afirmar: TU SEMPRE POTS PERQUÈ ETS INTEL·LIGENT", una màxima que la nostra escola potencia envers un treball constant basat en la coordinació i domini de les nostres habilitats.

Descobreix aquí, com treballem a partir de diferents activitats les intel·ligències múltiples a l'Escola Mare de Déu del Roser. I si necessites més informació específica, no dubtis a contactar amb nosaltres.


Xarxes socials: