·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

EL MENJADOR ESCOLAR, UN ESPAI DE COMUNICACIÓ I APRENENTATGE

2022/10/28

A l'Escola Mare de Déu del Roser optem per una alimentació saludable acompanyada d'activitats educatives , vine a descobrir-ho amb nosaltres!  El menjador escolar és un espai multidisciplinari on tenen un paper molt important l'alimentació del nostre alumnat,  la comunicació, l'aprenentatge i l'entreteniment. 

 

L'educació dels nostres fills i filles té lloc a les aules, però també a la resta d'espais escolars com el pati i el menjador escolar, llocs d'aprenentatge que juguen un paper essencial en l'educació integral dels més petits. El menjador escolar és una eina educativa complementària que té com a objectiu intervenir en l'educació per a la salut, la higiene i l'alimentació, i alhora ensenya aspectes relacionats amb la responsabilitat, l'oci i la convivència. L'obligació d'un bon menjador escolar és proporcionar als nens i nenes una oferta d'àpats amb una qualitat nutricional, no només oferint menjar sinó fent educació per a la salut, desenvolupant i reforçant l'adquisició d'hàbits saludables. 

 

Fomentar hàbits i comportaments al menjador escolar, així com la utilització correcta dels materials i utensilis, promovent els aspectes socials i de convivència durant els àpats, fa que els nostres fills/es desenvolupin una relació sana amb el menjar. A més, planificar algunes activitats d'oci contribuirà a dur a terme una cultura de l'alimentació favorable. A l'Escola Mare de Déu del Roser fomentem aquesta bona relació a taula diàriament, gràcies a la cuina del nostre menjador escolar on es dona una gran importància a la qualitat, la varietat i l'origen dels aliments. A més, el nostre equip té cura de totes les al·lèrgies i especificitats alimentàries dels nens i nenes.

 

A la nostra escola sabem que el menjador escolar és un espai de relació, de convivència i d'aprenentatge, ple de possibilitats per a desenvolupar els nostres valors educatius, per això donem tanta importància als aliments que cuinem a les nostres instal·lacions, ja que disposem de cuina pròpia, i pensem en el menjador escolar com una prolongació de l'escola. El nostre cuiner, sota les directrius del dietista, elabora diàriament un seguit de plats que formen uns menús profitosos i equilibrats, donant especial atenció a les al·lèrgies i altres necessitats dels nostres petits comensals. 

 

Els protagonistes dels migdies al nostre menjador escolar són els nens i nenes, per això anualment l'equip d'Scolarest dissenya a l'Aula Menjador un espai educatiu dins el nostre centre escolar amb una programació educativa plena de propostes d'activitats i jornades que activen la curiositat dels més petits pel món de l'alimentació. Perquè el migdia és un temps de relació, diversió i aprenentatge, durant el qual transmetem i potenciem els hàbits de vida saludables i els nostres valors educatius. 

 

L'objectiu del nostre menjador escolar és el d'oferir una dieta equilibrada i apostar pels aliments de qualitat, basant-nos en una dieta sostenible i de proximitat. Fomentem el respecte i la seguretat, afavorint la diversió i el coneixement de l'entorn social i sostenible, contribuint al desenvolupament, formació i futur dels nostres alumnes de la millor manera possible i d'una forma deliciosa! 

 

Si voleu conèixer més sobre els nostres menús o la importància que donem al nostre menjador escolar com a complement educatiu de la nostra escola, podeu fer clic aquí i conèixer la nostra oferta. Bon profit!


Xarxes socials: