·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

EL TREBALL COOPERATIU, UNA METODOLOGIA INCLUSIVA

2022/03/09

Ensenyar i aprendre de manera cooperativa, generalment, presenta diversos avantatges pels alumnes, per això a l’Escola Mare de Déu del Roser posem especial èmfasi al treball cooperatiu a través de dinàmiques de treball en grups d’interacció social amb rols clarament definits. Vols saber com ho treballem? T’ho expliquem a continuació!

 

El treball cooperatiu contribueix al desenvolupament de competències i a la millora del rendiment acadèmic dels alumnes, a través dels valors com l’empatia, l’ajuda mútua, la participació, la solidaritat, la comunicació, el desenvolupament de competències socials i cíviques, i un llarg etcètera. A més, propicia la interacció comunicativa oral i escrita, per tant, millora les competències lingüístiques. 

 

Un dels avantatges del treball cooperatiu entre els alumnes i a escala social, és que aquest afavoreix el treball en equip, les relacions interpersonals i el desenvolupament d’habilitats socials. A l’Escola Mare de Déu del Roser apostem per un ensenyament que millora la convivència a l’aula, les relacions intergrupals, la inclusió, l’atenció a la diversitat i per tant, incrementa l’autoestima, aconseguint sinergies entre els membres del grup, recolzant-se els uns als altres per aconseguir un objectiu comú. 

 

L’aprenentatge i el treball cooperatiu és una metodologia activa que té com a finalitat obtenir l’autonomia de l’alumnat, i vol que l’alumne sigui qui après per si mateix i dels seus propis companys, sempre guiat per un equip de docents que cedeixen protagonisme als seus alumnes. Tots aquests beneficis, juntament amb els valors que transmet aquest model pedagògic de treball cooperatiu ha fet de la nostra escola una entitat líder en els processos educatius. L’Escola Mare de Déu del Roser fomenta una acció educativa fonamentada en l’estima que ofereix un tracte personalitzat als alumnes, ajudant-los a escoltar, dialogar i ser escoltats i facilitant que adquireixin un seguit de bones competències i habilitats personals que desenvoluparan en grup. 

 

La nostra és una escola innovadora, que se centra en l’àmbit inclusiu, l’ús intel·ligent de les tecnologies i el treball cooperatiu, però també vivencial, potenciant la intel·ligència emocional, l’estimulació primerenca, i la psicomotricitat en anglès, entre d’altres. Som una escola comunicativa i creativa, però sobretot familiar: comptem amb un departament psicopedagògic i de logopèdia que dona suport als alumnes que ho necessiten per tal de construir un futur comú, tots junts fem escola. 

 

Els punts bàsics que tractem en el treball cooperatiu es poden resumir en quatre: 

 

  1. La formació de grups compensats i heterogenis que facilitaran que existeixi un esperit de cooperació adequat i un ambient òptim. 
  2. Crear un bon ambient a l’aula és un factor determinant per a crear consciència de grup, per això treballar els aspectes relacionats amb la motivació personal i grupal és essencial. 
  3. Les dinàmiques de grup ajudaran els alumnes a cooperar i a cohesionar-se. 
  4. Existeixen estructures cooperatives que ajuden a aconseguir que els alumnes s’involucrin en una tasca i així l’ensenyament es converteixi en quelcom més fàcil i divertit. 

 

El caràcter de l’Escola Mare de Déu del Roser és oferir una educació oberta, de qualitat, innovadora, familiar i a prop de tots, formant als alumnes integralment i fent que ells siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge. Educar, aprendre i fomentar el treball cooperatiu  aporta intel·ligència emocional i espiritual als nostres alumnes, i fomenta els valors cristians i universals com l’amor, la solidaritat, l’empatia, la companyonia i la pau. 

 

Vols conèixer més de prop el nostre treball cooperatiu i la resta de metodologies que utilitzem a l’escola? Visita’ns per saber-ho tot! 

 


Xarxes socials: